Ben je toe aan nieuwe meubels of ga je misschien binnenkort voor het eerst op jezelf wonen en moet je werkelijk alles nieuw kopen? Dan ben je vast wel eens bij een meubelboulevard geweest om inspiratie op te doen. Hoewel er genoeg inspiratie te vinden was, ben je misschien ook wel geschrokken van de prijzen. Meubels zijn niet goedkoop. Zeker niet als je heel veel tegelijkertijd moet kopen. Wanneer je niet oplet ben je al gauw duizend euro kwijt. Gelukkig hoef je niet in paniek te raken als je dit niet hebt, want er zijn genoeg manieren om geld te besparen op de nieuwe inrichting van je woning. In dit artikel geven we een aantal handige budgettips.
Hou de folders goed in de gaten
Nieuwe meubels hoeven lang niet altijd even duur te zijn. Bij grote woonwinkels zijn er bijvoorbeeld regelmatig leuke acties en kortingen te vinden. Hou de folders daarom goed in de gaten. Wanneer de tijd rijp is, vind je bij Kwantum misschien wel de mooiste acties om jouw inrichting direct compleet te maken. Heb je een mooie deal gezien in de folder en wil je wellicht ook andere meubels bij dezelfde aanbieder kopen? Dan is het tevens de moeite waard om met een medewerker over de prijs te praten. Soms is het mogelijk om wat af te dingen en zo extra geld te besparen. Is afdingen niet mogelijk? Dan bespaart het soms ook kosten om een showroommodel mee te nemen. Niet gewaagd is altijd mis natuurlijk.
Oude meubels verkopen
Zien je oude meubels er nog redelijk uit en kunnen deze – na de nodige opknapwerkzaamheden – wellicht nog een rondje mee? Dan kan je er ook voor kiezen om eerst de oude meubels te verkopen, alvorens je een geheel nieuwe aankoop verricht. Wanneer je dit met al je oude meubels doet, hou je een leuk spaarcentje over om weer nieuwe aankopen van te doen. Bovendien bespaart het je ook nog eens een hoop werk om de meubels uit het huis te vervoeren.
Bij het verkopen van oude meubels is het belangrijk om goede foto’s te maken bij daglicht. Laat ook eventuele mankementen zien en vermeld dit in een verkoopbericht. Vervolgens kun je je oude meubels op Marktplaats zetten of via een tweedehands verkoopgroep op social media aanbieden.
Kies voor kwaliteit
In sommige gevallen kan het verstandig zijn om juist voor een duurder meubelstuk te kiezen. Op de lange termijn kan dit zelfs geld besparen. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar dat is het echt niet.
Stel je voor: je koopt een geheel nieuwe en goedkope bank. Helemaal blij met de aankoop, want zo heb je toch tientallen euro’s bespaard. Na enkele weken begint de bank echter te kraken, ervaar je rug- en nekklachten en ervaar je enkel nog maar spijt. Dit betekent in de meeste gevallen dat de bank maar weer verkocht wordt en er opnieuw een nieuwe bank gehaald moet worden. Op de lange termijn ben je dan veel duurder uit.
Maak van goedkoop geen duurkoop en kies direct voor kwaliteit. Misschien kost dat een aantal tientjes extra, maar hierdoor geniet je wel langer van comfort. Kwaliteit boven kwantiteit.
Regel zelf vervoer
Bij de aanschaf van grote meubels krijgt men vaak de vraag of het thuisbezorgd moet worden. In de meeste gevallen heeft dit de voorkeur, omdat het lastig is om deze zelf te vervoeren. Bedenk echter wel dat de bezorgkosten in sommige situaties duurder zijn dan wanneer je zelf een busje regelt. Wellicht is er zelfs iemand in je directe omgeving die kosteloos een busje kan regelen. Dit bespaart ongemerkt veel geld.